18 de juny del 2013

Autocorrecció (IV) Proves i tests

Un model de tests per Secundària
Aquesta pàgina presenta un seguit de tests interactius en els que el els alumnes poden comprovar en qualsevol moment si la seva resposta és o no correcta. El test que apareix a la figura és d'opció múltiple amb la particularitat que les opcions correctes poden anar des d'una fins a totes. 
Exemple d'una de les preguntes contestades amb la correcció corresponent
A més d'aquest format n'hi ha d'altres de diferents tipus: de resposta única, d'identificació d'equacions (en la que cal que l'alumne faci l'exercici apart), puzles on cal col·locar una resposta correcta, etc. El llistat de preguntes que planteja el trobem interessant.

Aplusclick
És una fantàstica pàgina de "preguntes test" per a tots els cursos i  per a tots els camps de continguts. Té l'inconvenient que  està en anglès i això amb petits pot ser un problema, però no la desestimeu per això, creiem que és un gran aparador de preguntes que ens pot aportar moltes idees d'activitats.




Presenta preguntes de múltiple opció:
Té l'inconvenient respecte de l'anterior que no queda constància "escrita" de les errades, de manera instantània. De totes maneres ho recull en una  "pantalla resum" que es pot guardar fent una còpia de pantalla i que permet localitzar les preguntes mal resoltes de manera ràpida.

Fabrica el teu propi autocorrectiu
El programa blubbr permet, de manera molt fàcil, crear tests a partir de seqüències de vídeo filmades personalment o baixades de la xarxa. Vam preparar aquest per als alumnes de 2n d'ESO i s'ho van passar d'allò més bé. El vídeo triat "Poliedres regulars d'aperitiu" està penjat a Youtube i el seu autor és Francesc Forcada. El programa permet posar el llistat de preguntes cada 20 segons com a màxim.

Primer passa un fragment de vídeo
Al cap de 20 segons cal inserir una pantalla de preguntes. El nombre encerclat amb fons vermell indica el temps que queda per a respondre. Es van guanyant punts a mesura que es van encertant preguntes.

ATENENT QUE BUBBLR JA NO ESTÀ ACTIU, HEM REFET LA PROPOSTA AMB @EDUPUZZLE I LA PODEU TROBAR AQUÍ:
https://edpuzzle.com/media/5dc7ef9a172fe8409e9009c3

1 comentari:

  1. Excelente recurso, blubbr!!! Muchas gracias por compartir tan buenos y potentes materiales. Con su permiso tomaré "prestadas" sus ideas y propuestas para adaptarlas a mi país, Uruguay.
    Un fuerte abrazo desde el Sur.
    Una fiel seguidora, Esther;)

    ResponElimina