9 d’abril de 2012

Bancs del Passeig Marítim de Sitges

Ja fa un temps, fent una passejada pel costat del mar, se'ns va acudir fer fotos a alguns dels bancs que hi trobàvem:


Des del moment en que vam tirar les fotografies al moment de proposar una activitat de classe en les que fer-les servir han passat alguns anys, però finalment l'oportunitat va aparèixer, els alumnes de segon d'ESO de l'escola anaven a visitar Sitges i era una situació ideal per proposar-los una activitat amb els bancs:

1) Cada alumne havia de fotografiar un dels bancs que hi ha al Passeig Marítim d’aquest poble

2) Després havia de representar en una quadrícula el disseny del banc que havia fotografiat

3) Per últim havia de descriure les instruccions que donaria perquè una altra persona fes exactament el mateix esquema que ell havia representat en la quadrícula, sense veure el banc.


El treball del Matías:
El treball de la Laia:
Representacions dels bancs fetes pels
alumnes a la classe de Plàstica
Alguns dies després vam verificar si les instruccions que havíem donat eren prou bones, intercanviant entre els alumnes les instruccions i demanant-los que fessin la representació que ells creien que el seu company havia descrit. Per últim, grupalment van discutir maneres eficients de fer la descripció utilitzant vocabulari geomètric específic i codificant la posició de les rajoles.

A l'ARC també podem trobar una activitat relacionada amb aquestes rajoles: Fem un terra de rajoles

Aquí tenim un applet per complementar aquesta tasca amb rajoles Truchet:


Des de molt a prop de Sitges, ens arriba la proposta de @jfontgon, Enrajolem (2) a partir de la qual podem experimentar amb tessel·lats periòdics amb rajoles "dividides en dues regions d'igual àrea"
Exemples obtinguts a partir de les fraccions 1/3, 1/5, 1/7 i 1/9


1 comentari:

  1. L'Isabel Sorigué, autora de l'element de l'ARC que hem citat, ens envia unes fotografies de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau amb les que van treballar les rajoles amb alumnes de P5. Materials per a aquestes edats fan falta
    http://goo.gl/3Vro7.
    I també la fitxa de la classe
    http://goo.gl/aYbhbGràcies Isabel i companyia

    ResponSuprimeix