29 de maig del 2012

Joan i Juan

 El bloc del Joan Jareño
Ja era hora! després d'haver publicat a la xarxa dues pàgines web "de categoria" "Calaix del +iè" i "Càlculus" que combinen el rigor i la claretat en el que s'escriu, amb propostes que l'endemà mateix es poden portar a classe, en Joan havia desaparegut del mapa virtual. Sortosament, ha tornat amb força publicant "El bloc del Calaix" on el que fa és ordenar i millorar tot el que ha anat escrivint durant aquests anys i a més aportar coses noves.
Tot i que està bàsicament dedicat a Secundària els seus posts són de lectura recomanada per tothom que li agradin las Matemàtiques. Si us feu seguidors del bloc encara que treballeu Primària, cada cop que el llegiu aprendreu alguna cosa, que a la llarga o a la curta és reflectirà a les vostres classes.
Per presentar el bloc hem triat dues de les últimes entrades publicades: "trajectòries: donant voltes: I""II"  on en Joan complementa, amb interesssantíssima informació, tres applets dissenyats per ell mateix (fa 10 anys!!) que ja havíem comentat en un post del nostre bloc: Buster Keaton, cicloides i carreteres.


Les pàgines (i el bloc) del Juan Garcia Moreno

Fa poc hem descobert aquest bloc portat per un mestre de Primària de Lebrija (Sevilla) que és autor de materials virtuals publicats pel MEC (ntic). Per començar a tastar la feina del Juan us recomanem dos d'aquests materials: "Así calculamos en mi cole" més aviat de Primària y "Laboratorio de azar" per cicle superior i secundària bàsicament.



Al seu bloc "DidacMatic Primaria" trobareu propostes i anàlisi de continguts multimèdia per a l'àrea de Matemàtiques no només per a Primària. Molt interessant i proper a la tasca diària.

1 comentari:

  1. Gràcies, David, per les teves referències als meus treballs.
    M'agraden i interessen tots els excellents post de PuntMat. Veig, a més, que compartim temes molt semblants i des d'òptiques afins. Fins i tot alguns dels nostres post es complementen mútuament.
    No coneixia ni als blogs ni els treballs de Joan Jareño. Els analitzaré detingudament encara que ja he vist, així, per sobre, que coincidim en alguns aspectes com ara el gust per la geometria dinàmica, la realització d'animacions en Flash, etc ...
    He trobat (CESIRE / CREAMAT) molt interessant la vostra (de Cecilia Calvo i teva) presentació "Entre el pla i l'espai, la visualització". La vaig a enllaçar al meu blog.
    Salutacions cordials.

    ResponElimina