19 de maig de 2011

Mesura de superfície

Si ens reps per mail, per no perdre informació,(etiquetes, vídeos,últims posts etc) recomanem entrar al bloc clicant sobre el títol. 
Presentem una activitat realitzada amb els alumnes de Magisteri d'Educació Musical de la UAB, i que tracta sobre el tema mesura de superfície, bàsicament el treball d'ús d'unitats. Per portar-la a terme es van utilitzar dos materials manipulatius: el Geoplà de malla quadrada i el Tangram de Fletcher.

L'activitat es va organitzar dividint la classe en quatre grups, encarregant una tasca diferent a cadascun d'ells i finalment fent una exposició de cadascun dels grups.
Aquesta és per exemple la tasca encarregada al grup 1, en aquest cas sobre Geoplà encara que altres grups tenien tasques sobre Tangram.
Un cop acabades les tasques els grups varen presentar les seves conclusions públicament, relacionant les diferents tasques presentades, i trobant alguna solució nova, gràcies a les intervencions del companys.
Aquesta mateixa idea també es va realitzar a 2n d'ESO a un nivell diferent, i hem recollit la  solució d'un dels grups d'alumnes per mostrar la manera d'expressar-ho per part dels d'ells.
Per veure aquesta lliçó, complerta (les quatre activitats) així com el resum de la classe, alguna resposta d'alumnes etc. cliqueu aquí i entrareu directament a la fitxa de la lliçó dintre de la web de l' Espai Jordi Esteve,  .

L'Espai Jordi Esteve, és un projecte que té per objectiu publicitar l'ús de materials manipulatius per a l'ensenyament de les Matemàtiques. A la seva pàgina a més d'una mostra i descripció de materials, hi trobareu recursos (vídeos, simuladors, documents per imprimir etc) i reculls d'activitats siguin propostes per fer a classe o relats de lliçons fetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada