1 de maig del 2011

Applets del Freudenthal Institute

enllaç
 La pàgina d'applets del FI és un referent bàsic si volem incorporar els recursos virtuals a les nostres classes, hi trobareu una excel·lent col·lecció d'applets tant per Primària com per Secundària.
A més i si, per la raó  que sigui, no podeu fer servir recursos tecnològics, una bona part  dels applets estan tan ben pensats que esdevenen un important banc d'idees per fer a classe encara que no disposem d'ordinadors, és el que en diem "Materialitzacions" i del que en parlarem en futurs posts



Si entrem a la pàgina d'applets per Primària, "l'applet del mes" és aquest: construir quadrats màgics multiplicatius, on cal solucionar-ne 12 per a acabar el joc.(clicar imatge)
Convertir aquest applet en un material de taula  podria ser un bon exemple de materialització, imprimint les "cartes" amb còpies de pantalla dels diferents quadrats  que cal acabar d'omplir, tenim un bon joc per poder treballar a classe.
 
El problema de la pàgina del FI és que està escrita en holandès, encara que obrint amb Google Crome i aplicant qualsevol traductor on line, podem moure'ns amb certa facilitat, Hi trobareu applets tant de Primària com de Secundària (en aquest cas un cop a la pàgina heu de clicar a la pestanya "applets" de la barra).

Hi ha una traducció parcial  d'aquesta pàgina al català  en la que hi trobareu aquests applets,  la majoria adreçats a Primària. Per accedir-hi clica sobre la imatge.
 
obert l'1/05/2011. en cas que no hi podeu accedir ens envieu el comentari a PuntMat 

Petit comentari d'alguns: "A cop d'ull" és dedicat a alumnes d'infantil o primer on han de reconèixer representacions de nombres que veuen solament un moment. De la calculadora espatllada segurament coneixeu l'activitat aquí en teniu una simulació. Finalment els tres de visualització: "construeix (tres vistes)" i "pinta les cares" ens facilita treballar aquest aspecte de la Geometria.

També hi ha una traducció al  castellà on n'hi ha algun de Primària però la majoria són de Secundària
 
obert l'1/05/2011. en cas que no hi podeu accedir ens envieu el comentari a PuntMat 

Pot interessar-vos de cara a trobar contextos per treballar l'àlgebra l'applet "Problema con puntos" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada