3 de febrer del 2012

Entrades a l'espai Jordi Esteve (II)

A continuació fem una selecció de les últimes entrades a la pàgina de l'EJE 

Què hi ha dintre de l'ampolla?


A l'apartat de l'EJE "materials per treballar la probabiilitat" a l'apartat "probability kid gran" hem incorporat una lliçó:
"Explicarem als alumnes que dintre de l'ampolla hi ha deu boles, no les podem veure des de fora però sí que podem veure la bola que cau al tap si girem l’ampolla.Volem saber quantes boles hi ha de cada color dintre de l’ampolla" (continua)




Un material nou: torres amagades


nou material, editat per Nathan permet abordar l'orientació en l'espai des de la noció de punt de vista, amb alumnes de cursos baixos de Primària. El joc conté 24 fitxes de problemes repartides en 4 sèries de 6, fitxes amb les solucions, 6 bases de plàstic i 24 torres: 12 torres grans de 2 colors (verd i vermell), 12 torres petites de dos colors (groc i blau). 

Podeu veure un post anterior a "punts de vista" que utilitza cubets encaixables.

Documentació Geoplà: un llibre de Caleb Gattegno, on line

Hem incorporat a l'apartat de Geoplà (de malla quadrada)  de l'EJE el link a un llibre d'en Caleb Gattegno que tracta del geoplà de malla quadrada i també del circular. Si voleu accedir-hi veient més informació sobre Geoplà a l'EjE cliqueu aquí. La major part de la informació la trobareu a "Geoplans de malla quadrada.


Si ja coneixeu la pàgina del geoplà de l'EJE accediu directament al llibre de Gattegno (en anglès)

Intervenció de PuntMat en unes jornades parlant de materials
A l'apartat "Presentacions" de la secció "Notícies" de l'EJE hem resumit la nostra aportació a les jornades esmentades.
Gener 2012: Taller titulat "Descrivint l'espai amb informació 2D" i exposició de materials en el Zoco de les IV Jornades de Didàctica de les Matemàtiques a les Comarques Meridionals, organitzada per l'APMCM (Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals)

1 comentari:

  1. A les IV Jornades de l'ACGeogebra vam conèixer un applet dissenyat per l'Antoni Gomà que complementa molt bé la lliçó "Què hi ha dintre de l'ampolla?": http://www.dmsec-upf.cat/probesta0910/atzar2.html

    L'Antoni també va suggeriir una manera senzilla de fer un equivalent a una ampolla de tap tan especial: amb una capseta de cartró escapçar una de les cantonades de manera que es pugui veure el color d'una de les boles sense que pugui escapar-se pel foradet.

    ResponElimina