1 de febrer del 2012

Visualització amb cubets (II)

Segur que ja us heu adonat quant ens agraden als del Punt Mat, els cubets encaixables. Per si necessiteu més evidències aquí us llistem algunes:
  • és un del "deu materials" que considerem que no poden faltar a l'armariet de materials manipulatius de matemàtiques en una escola (podeu trobar la nostra proposta al post Triar Materials Manipulatius)
  • a l'Espai Jordi Esteve li vam dedicar en exclusiva un dels tallers de la sèrie "els dimarts de l'EJE" (aquí podeu trobar un resum d'aquest taller)
  • a aquest bloc hem parlat sobre aquest material en quatre posts fins ara. Per exemple: Visualtzació amb cubets i Patrons i cubets encaixables
Avui us tornem a parlar de cubets en relació a la materialització d'un applet del projecte Wolfram que, encara que senzillet, ens ha agradat molt.
http://demonstrations.wolfram.com/FindTheNumberOfCubesRemoved/
Val a dir que quan es veu un quadradet negre vol dir que s'ha extret tota la fila de cubets, de dreta a esquerra, de davant a darrera o de dalt a baix.
Vam decidir portar-lo a l'aula, però aquesta vegada no ens interessava fer-ho amb ordinadors i per tant el vam proposar amb paper i cubets: els donavem una imatge com les de l'applet, els preguntavem quants cubets havien estat eliminats i que ens demanéssin la quantitat exacta de cubets que necessitarien per reproduir la figura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada