19 de setembre del 2011

Estratègies de càlcul a infantil

Comencem per un exemple que ve del 2004: a les aules de P5 de l'Escola Baloo de Barcelona, els alumnes utilitzen aquest material el·laborat per Carme Barba, per treballar "els dobles".



"Les samarretes dels dobles" porten el mateix dibuix a la part del darrera que a la del davant. Els alumnes mirant la samarreta plegada han d'anticipar el nombre total de dibuixos que hi ha en total. Un cop fet això i per facilitar-ne la comprovació les samarretes "s'obren"com es veu a la fotografia i així facilitar el comptatge.

Aquest material, així com molts d'altres, és un dels fruit de la llicència d'estudis realitzada per Carme Barba al 2004, sota la direcció de Roser Codina i la col·laboració, en moments puntuals, d'en David Barba.
L'objectiu d'aquesta llicència té dues vessants: per una banda el·laborar aplicar i treure conclusions de l'adaptació de la prova per alumnes de final d'educació infantil, i per l'altra dissenyar activitats i materials de classe destinats a treballar els aspectes fonamentals reflectits a l'esmentada prova. Tota aquesta informació la trobareu a la llicència. 
La llicència porta un annex amb els materials perquè puguin ser reproduïts, que també us podeu baixar, si hi voleu accedir directament cliqueu aquí. Molts d'aquests material són útils també per a primer de Primària.
Si l'hem portada al bloc és perquè creiem que és una publicació molt interessant que pot ajudar a la pràctica del dia a dia a Educació Infantil. Per altra banda les activitats de la prova poden representar un banc d'idees sistematitzat que pot ajudar molt al seguiment dels v vostres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada