6 de setembre del 2011

Curs Escola d'Estiu de Rosa Sensat i Scoop.it

Si ens rebeu per mail, us demanem que cliqueu al títol per llegir directament el bloc: tindreu més informació i a més us podrem "comptar"
S'han acabat les vacances: benvinguts de nou. Tot i que sembla que l'ambient de treball que ens espera no ens oferirà aquella tranquil.litat necessària per poder fer la nostra feina.

La segona setmana de juliol PuntMat va presentar un curs de 15 hores a l'Escola d'Estiu de Rosa Sensat, portat per en David Barba. El curs s'anomenava "Què parlin ells!" i la seva intenció era reflexionar sobre com hauria de ser la dinàmica de les classes de matemàtiques per potenciar la conversa a classe?


El curs es va centrar en dos aspectes: Aritmètica i Geometria, si bé seus continguts estructuradors han estat els materials manipulatius. Collarets, Línia Numèrica, Graella del 100 i Diners ens van oferir contextos rics i propers als alumnes.el que representa un gran ajud per a construir el càlcul.
A Geometria els protagonistes van ser diferents. Geoplà. Barretes per construir polígons. Materials per construir poliedres. Plegat de paper. Aquests materials organitzats ens tallers ens van introduir en forma de resolució de problemes, entenent la Geometria, no com a llistat d'etiquetes a aprendre sinó un món en el que investigar, fer conjectures, comprovar, definir...
Finalment l'útilització  de blocs o wikis per a fer treball de tipus cooperatiu a l'aula va representar una aportació més al tema de la conversa a classe.

L'scoop.it: una eina per conservar o compartir amb els altres idees que ens agradin
Scoop.it és el nom d'un programa que permet i ajuda a recollir material penjats a la xarxa, de manera fàcil, amb una estètica que agradable al nostre entendre.

Hem utilitzat aquesta eina per a guardar el  recull del curs realitzat



Hi trobareu les presentacions en pdf, els applets, pàgines web, Vídeos i activitats. Cal dir que en no haver assistit al curs es farà difícil abstraure les idees principals discutides a les classes, però també és cert que disposar d'aquest material us pot ser útil.

PuntMat i Scoop.it
Apart dels cursos, PuntMat publica a scoop.it el que podríem anomenar "revista". Hi trobareu diferents apartats. Revistes que llegim. Applets que utilitzem. Vídeos que ens agraden etc. Per accedir a "l'índex" cliqueu aquí.
Trobareu l'accès directe a la columna d'informacions del bloc a "altres projectes de PuntMat>PuntMat a l'Scoop.it

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada